"Обичаме този човек!", пишат потребителите

Възторг заля социалните мрежи след емоционалната реч на Доналд Туск. Председателят на Европейския съвет изнесе изцяло на български език речта си за старта на европредседателството ни.

Доналд Туск изнесе речта си на български, рецитира Вазов (ВИДЕО)

С речта си Доналд Туск спечели симпатиите на хиляди българи. Социалните мрежи буквално прегряха от коментари.

Във Фейсбук профила на Новините на NOVA Петя Атанасова пише: "Поклон, възторг и възхита!"

„Почувствах се горда,че съм българка! Браво!” , допълва Румяна Михалева.  

Според Николай Колев Туск "говори по-ясно и разбираемо от половината депутати в парламента".

ВИЖТЕ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ НЯКОИ ОТ ТЯХ

"Аз като българин настръхнах от речта на Доналд Туск!!!", пише потребител. 

Не липсват и негативни оценки. Според един от потребителите речта е по-скоро израз на лицемерие, което етикетът изисква.

По повод точно такива коментари журналистът Ирина Недева пише: "Не ми пречат критичните коментари. Струва си много да се замислим за това колко ние знаем и разбираме от Полша и колко те разбират от ставащото в България и да сравним".

ПР експертът Любомир Аламанов припомня поздравът на Полското посолство по повод 3-и март с рецитал на български и коментира "Очевидно хората си вършат много добре работата, интересуват се от българската история, интересуват се от българската култура, разбират какво е важно за нас, като народ". 

"Доналд Туск обра овациите, след като изнесе реч на български и цитира поета Иван Вазов", пише Дженифър Ранкин от британския в. "Гардиън".

ТЪРЖЕСТВЕНО: България застана начело на ЕС (ВИДЕО)

Припомняме, че Доналд Туск започна речта си със стихотворението "Отечество любезно, как хубаво си ти" на Иван Вазов. Европейският лидер спомена и имената на Христо Стоичков и Захари Бахаров. И нарече българите "потомци на Спартак", "наследници на най-старата държава в Европа" и воини, които никога не са изгубили бойно знаме в битка.

ВСИЧКО ЗА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.