Той отрече бизнесменът да е имал политически амбиции

Застреляният бизнесмен Петър Христов не е бил близък до политиката. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в „Събуди се”. Той отрече да е бил в приятелски отношения с убития.  

Цветанов: Ако убийството на Петър Христов е ответна реакция на "Наглите", не е добре

По думите му, давайки информация за „Наглите”, той всъщност е изпълнил гражданския си дълг.

Прокуратурата по „горещи следи” за убийството на Петър Христов

„Споделена е определена чувствителна информация, която е допринесла за разкриването на тежки престъпления в България. Във времето той е бил един от истинските радетели за синята идея и за това, че СДС и демокрацията винаги са били приоритет за него”, допълни Цветанов.

Отрече обаче Петър Христов да е имал каквито и да било политически амбиции.

Почина данъчният шеф, прострелян в центъра на София

Той коментира и смъртта на 43-годишния директор на отдел "Фискален контрол" в НАП Иво Стаменов, който почина в петък - около три седмици, след като беше прострелян в центъра на София.

„Предприети са всички мерки да бъдат задържани извършителите. Разкриването на едно такова тежко престъпление не може да стане за един ден. Имало е сериозна подготовка, поне с месеци”, заяви Цветан Цветанов.

УБИЙСТВА ПРЕДИ ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО: Цели ли се политическа дестабилност?

„В момента има много звена, които работят срещу корупцията. Събирането им в един орган ще създаде координация. Не може да се казва, че един орган, когато се използва, той ще бъде използван като бухалка”, отговори Цветанов на въпрос кое е наложило да се пише нов антикорупционен закон.

Той коментира и протестите на полицаите, които спряха, след като получиха 100 млн. лева за заплати на среща при премиера.

Полицаите спират протестите

„През всички тези години се стараем да подобрим средата за работа във всяка една сфера. Осигуряването на допълнителен финансов ресурс не означава, че трябва да се спре протеста. Правим го за системата и държавата, не го направихме заради натиска”, заяви Цветан Цветанов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.