От две години той вече не е в големия спорт заради травма, която му попречи да се състезава

В „Къси разкази” Мария Йотова се срещна с българския шампион по бокс Детелин Далаклиев. От две години той вече не е в големия спорт заради травма, която му попречи да се състезава. Продължава обаче да мечтае за още медали, въпреки че е наясно, че на кариерата му е сложен край.

Българският Роналдо – от футболния терен до ММА боевете (ВИДЕО)

„Да си световен шампион е нещо голямо, което осъзнаваш по-късно, не веднага. Станах световен шампион след 10 години тренировки в националния отбор. Сякаш ми беше писано да го направя”, казва Далаклиев за златото на Световното първенство в Милано през 2009 г.

Безапелационна седма победа на Тервел Пулев на профи ринга

Признава, че най-голямата му мечта е била да стане футболист. В боксовата зала попада съвсем случайно. Първоначално боксът го отблъсквал, но по-късно решил да започне да тренира.

Тервел Пулев със смазваща победа в Берлин (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Имал съм грешки, изпуснал съм медали. Винаги ми е тежало, че нямам медал от олимпиада. Аз съм човек, който от най-големия връх тръгва надолу. Някак си отдъхнах и това ме свали надолу”, каза шампионът.

„Изплъзна ми се, така ми е било писано. Може като треньор да направя някой олимпийски шампион”, надява се Детелин Далаклиев.

Цялото интервю с него гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.