Те официално внесоха в Министерския съвет сто въпроса за Пирин

Природозащитници официално внесоха в Министерския съвет сто въпроса за Пирин. Въпросите засягат концесионния договор на ски-зона Банско. 

25 града в страната и чужбина ще протестират в защита на Пирин

Защитниците на планината са недоволни, защото преди повече от месец са изпратили въпросите си до вицепремиера Валери Симеонов. А той и до момента не им е отговорил, твърдят те.

Отново шествие в София в защита на Пирин (ВИДЕО+СНИМКИ)

Междувременно за тази вечер са обявени протести в защита на Пирин в 19 града в България и 9 в чужбина. Властите вече няколко пъти обещаха, че в планината ще се строи единствено втори кабинков лифт. Във Варна протестиращите подкрепиха исканията за Пирин и изразиха негодуванието си срещу местните общински съветници, които отхвърлят подписка за референдум относно бъдещето на морската градина. Съветниците обявиха, че подписите за провеждане на допитване били недостатъчно, а въпросите за морската градина - незаконосъобразни. Дебатите по искането за референдум бяха дълго отлагани от варненските съветници, но на 11 януари тази година Върховният административен съд ги принуди да се произнесат. Затова на 22 януари ще има извънредна сесия на общинския съвет.

Повече по темата гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.