Докладът стана повод за спорове между финансовият министър и опозицията

Докладът на ДАНС за митническата информационна система ще бъде разсекретен. Това стана ясно в парламента. На извънредно заседание в понеделник вътрешната и финансовата комисия се събират за изслушване на финансовия министър Владислав Горанов.

Пропуски в акцизната система на митниците?

Той трябва да отговори на въпросите на опозицията за контрабанда на горива и източване на милиони от акциз.

Още в петък Горанов  енергично отрече твърденията на БСП, че в доклада има заключения за изгубени стотици милиони от акциз на горива.

Документът съдържал само предупреждения за потенциални рискове. Освен това, той заяви, че крайният резултат от действията на властта, се изразява в милиарди повече приходи в хазната и увеличение на събираемостта.

"Всяка система крие рискове да бъде пробита отвън. Спомнете си на ЦРУ колко данни изтекоха. Съвременният технологичен свят и киберпрестъпленията са потенциална опасност, която се засилва всеки ден. Но ние не сме вървели след събитията. Ние сме предприели мерки и неслучайно сме насочили вниманието и на службите - за да ни помогнат и те с тяхната експертиза. Всичко, което сме открили като слабости, е отстранено. Крайният резултат - милиарди повече приходи и увеличение на събираемостта като дял от БВП с над 10%", коментира Горанов. 

Граничари на протест на професионалния си празник (ВИДЕО)

Задържаха голямо количество цигари и дрехи на два гранични пункта

Бум в контрабандата на тютюн за наргилета

Хиляди литри нелегален алкохол - иззети от Агенция „Митници”

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.