Гледайте комедията "Един рицар в Камелот" от 12.50 ч. и драмата “Мечтател“ от 14.45 ч. днес по NOVA

Една силна жена и едно малко момиченце се впускат в приключения, които ще променят и света около тях във филмите в съботния следобед по NOVA. Упи Голдбърг ще се завърне в миналото, за да спаси английския крал в комедията "Един рицар в Камелот" днес от 12.50 ч. Лентата на режисьора Роджър Янг е забавна версия на класиката на Марк Твен "Един янки в двора на крал Артур". Упи Голдбърг влиза в ролята на д-р Вивиан Морган – специалист по компютърни технологии, занимаваща се с гравитацията. Заради програмен проблем тя се озовава в земите на кралство Камелот през 589 г. с лаптоп и диктофон. Въпреки че не е впечатлена от това, което вижда, тя носи своето модерно безочие в двора на крал Артур, където започва да прави типичните си бъркотии. След като се представя за магьосница, крал Артур (Майкъл Йорк) я посвещава в рицарско звание, тя използва влиянието си да направи някои дребни промени в кралството...

Кино маратонът продължава в 14.45 ч. с Кърт Ръсел и Дакота Фанинг в драмата “Мечтател“. Дакота Фанинг влиза в ролята на Кейл Крейн – дъщеря на треньор на коне, която се наема с непосилната мисия да излекува любимия си кон Мечтател след тежко счупване. Тя убеждава баща си Бен Крейн (Кърт Ръсел) да спасят Мечтател от предишния му собственик, който го тормози ежедневно. Пристигането на кобилата във фермата на Крейн е и перфектната възможност баща и дъщеря да възстановят изгубената връзка помежду си. Въпреки счупения си крак конят получава още една възможност да се върне като състезателен кон - с помощта и любовта на едно обикновено семейство.

Не пропускайте развръзките в комедията "Един рицар в Камелот" от 12.50 ч. и драмата “Мечтател“ от 14.45 ч. днес по NOVA.