Вятърът на места ще е бурен и ще има снежни виелици и навявания

Оранжев код за силен вятър и валежи от дъжд и сняг важи за 19 области в страната, съобщи Институтът по метеорология към БАН.

През нощта срещу понеделник валежите ще се усилят и ще нахлува още студен въздух. Вятърът на места ще е бурен и ще има снежни виелици и навявания

Оранжев код за сняг има за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Русе, Велико Търново, Търговище, Разград, Силистра и Шумен. Там ще вали сняг и ще се образува снежна покривка.

АПИ: Пътищата са мокри, частично заснежени и заледени

В Добричко, Варненско, Бургаско, Ямболско, Хасковско и Кърджалийско ще има значителни валежи от дъжд, които след обяд ще преминават в сняг.

Жълт код е обявен за областите София, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив и Стара Загора. В тези райони ще вали сняг. 

Задават се обилни валежи от дъжд и сняг и силни ветрове.

Обобщено - в цяла северна и Източна България е в сила оранжев предупредителен код, а в останалите райони жълт - ако можете да избегнете шофирането през следващите 24 часа ,ще е за предпочитане. Това съветват и пътните служби. В момента на магистрала "Тракия" има участъци с мъгла и видимостат е намалена.

КАКВО Е ВРЕМЕТО ВЪВ ВАШИЯ РЕГИОН? ИЗПРАЩАЙТЕ НИ СНИМКИ И ВИДЕА В "МОЯТА НОВИНА"

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.