Ивайло Борисов-Ториното - от бизнес със земни маси до боя на Околовръстното

Повдигнаха обвинения на четирима души за отвличането на Адриан Златков. Това са Ивайло Борисов-Ториното, шофьорът му Мартин Марков, Георги Джамбазов и неговата приятелка.

Четирима души - с обвинение за отвличането на Адриан Златков

33-годишният Ивайло Борисов-Ториното е сочен за близък до Златомир Иванов-Баретата. Двамата са били подсъдими по общо дело за разпространение на наркотици.

СПЕЦАКЦИЯ: Криминалният контингент - на прицел

Официално Борисов се занимава с частен  бизнес за депониране на земни маси. Името му нашумя в началото на 2016 г., когато негови охранители пребиха семейство на Околовръстното шосе заради натиснат клаксон.

Главният секретар на МВР: Работим по случая с отвличането на Адриан Златков

Ивайло Борисов обясни, че тримата биячи работят за него на граждански договор, но не като охранители.

Все още няма задържани за отвличането на Адриан Златков

След боя на Околовръстното главният прокурор разпореди акция за нелегалните кортежи. Последва и проверка от икономическа полиция във фирмата на Ториното

Друг от задържаните е Мартин Марков - шофьор на Ториното и един от задържаните за побоя на Околовръстното.

Слухове свързват Ивайло Борисов-Ториното и Златомир Иванов-Баретата в общ бизнес. Те бяха подсъдими по общо дело преди три години, сочени като ръководители на организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

В спецсъда и двамата получиха оправдателна присъда. Делото е прехвърлено в Апелативния съд, откъдето все още не са се произнесли.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.