"Изясняването на доказателствата до този момент е изискало сериозен труд", коментира главният прокурор

"Имаме подозрения кой е поръчителят за отвличането на Адриан Златков", заяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод отвличането на Адриан Златков и освобождаването под парична гаранция на четиримата обвинени за него, информира Агенция „Фокус“.

Съдът пусна на свобода обвинените за отвличането на Адриан Златков

На въпрос дали има данни за още хора, замесени в случая, Сотир Цацаров отговори: „Естествено, че има данни за още хора и естествено, че се работи върху това. Хората, за които става думаq са или помагачи, или просто част от изпълнителския апарат. Едно такова престъпление изисква и поръчител, а такъв поръчител има“.

ОТВЛИЧАНЕТО НА АДРИАН ЗЛАТКОВ: Ще останат ли в ареста задържаните?

В отговор на въпрос знае ли се кой е изпълнителят, Цацаров посочи: “Има съответни подозрения“.

Златко Баретата не е разпитван за отвличането на Адриан Златков

„Дори и изясняването на доказателствата до този момент е изискало сериозен труд. Тоест е изисквало огромен труд и огромно събиране не само на оперативна информация, но и в превръщането й в годни доказателствени средства. Не напразно благодарихме на колегите от сръбската прокуратура и сръбското Министерство на вътрешните работи. Помощта им беше безценна и продължава. Трудно се доказват подобен тип деяния. За мен е извършена огромна работа“, посочи още главният прокурор.

ЕКСКЛУЗИВНО: Бащата на Адриан Златков пред NOVA (ВИДЕО)

Във връзка с обвиненията към прокуратурата, че акциите й са пиар, той коментира: „Те нещата обикновено са така – прокуратурата е обвинявана, че не работи, а когато прокуратурата работи, е обвинявана, че прави пиар“. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.