Общо шестима души са задържани за два дни

Четирима в ареста след акцията на жандармерията и полицията в ромската махала на Ихтиман. И повдигнати обвинения - на бащата и сина, нападнали полицаи. Остава ли напрежението в Ихтиман?

Ден след като полицаи бяха нападнати в опит да задържат заподозрян, в Ихтиман отново имаше напрежение. И акция на полицията за проверка на контингента. Задържани са четирима.

Жандармерия нахлу в ромската махала на Ихтиман, има задържани (ВИДЕО)

„Оперативно са интересни лица за нас във връзка с наш стар случай и за наше щастие всички те са задържани”, коментира случая гл. инспектор Лъчезар Колев началник на районното управление в Ихтиман.

При задържането им обаче възниква напрежение. Хората в ромската махала твърдят, че рано тази сутрин Жандармерия влязла в една от къщите да търси четиримата мъже. Малко след акцията техен роднина починал. Дали инцидентът с починалия мъж е нещастен случай, или нещастно последствие от акцията, тепърва ще се изяснява.

Защо се стигна до бой между роми и полицаи в Ихтиман?

„Сутринта полицаите са влезли в двор в къщата. Имали са само визуален контакт с починалия мъж”, обясни старши комисар Георги Григоров, директор на ОД на МВР-София.

Напрежението в ромската махала е от два дни, когато бяха задържани двама души заради нанесен побой на полицаи. Хора от квартала обаче твърдят, че са жертви на полицейски произвол. От МВР остро реагираха над посегателството на техни служители.

Двама мъже са в ареста за нападение над полицаи

„Ние трябва да свикнем да внушаваме, че никой не може да посяга на длъжностно лице. Ако се посяга на полицай, се посяга на държавността”, на мнение е министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Нападателите от сряда - баща и син са в ареста. В петък съдът ще реши дали да ги остави за постоянно или да ги освободи.

„Обстановката в Ихтиман е притеснителна”, коментира и главният прокурор Сотир Цацаров. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.