Обвиняемият отказа да се яви в съда в четвъртък и обвини съдиите, че са антимюсюлмански настроени

Белгийски съд ще произнесе присъда до края на април в процеса срещу обвиняемия за атентатите в Париж Салах Абдеслам. Той е обвинен в Белгия в опит да убие полицейски служители при престрелка в Брюксел, информира "Франс прес", цитирана от БГНЕС. 

Абдеслам не се яви на съдебното заседание (СНИМКИ)

Прокурорите са препоръчали максимум 20 години затвор за Абдеслам и Суфиание Аяри, неговият съобвиняем за престрелката преди близо две години, което доведе до залавянето им в белгийската столица. 

"Най-късно ще вземем решение на 29 април", заяви административният ръководител на съда Люк Хенарт пред репортери. 

Белгийската прокуратура иска 20 години затвор за Абдеслам и съучастника му

Следващото заседание е насрочено за 29 март, което ще даде на съдиите един месец да вземат решение, въпреки че вероятно това ще стане по-рано, добави Хенарт. 

Двамата са съдени по свързани с тероризъм обвинения за опит за убийство и незаконно притежание на оръжия по време на престрелка на 15 март 2016 г., при която трима полицаи са били ранени. 

Салах Абдеслам се изправи пред съда (ВИДЕО+СНИМКИ)

Абдеслам отказа да се яви в съда в Брюксел в четвъртък, след като обвини съдиите през първия ден от съдебния процес в понеделник, че са антимюсюлмански настроени и провъзгласи, че се оповава единствено на "доверие в Аллах". 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.