В четвъртък пуснаха на свобода всички задържани за отвличането

"Прибързано е взето решението за задържането на предполагаемите помагачи за отвличането на Адриан Златков". Това заяви за "Здравей, България" криминалистът Ботьо Ботев. 

В четвъртък пуснаха на свобода всички задържани за отвличането на Адриан Златков. Според прокуратурата Ивайло Борисов-Ториното, Здравка Стефанова, Георги Джамбазов и Мартин Марков са осигурявали СИМ карти и автомобили за похитителите.  

ЕКСКЛУЗИВНО: Бащата на Адриан Златков пред NOVA (ВИДЕО)

"Не считам, че случилото се е провал. По този случай явно са получени някакви данни и доста неща са изяснени и проверени. Мисля, че тук е прибързано взето решението за задържането на съответните хора", допълни Ботев. 

Златко Баретата не е разпитван за отвличането на Адриан Златков

„Юридически конструкцията "помагач на неизвестен извършител" е меко казано спорна”, коментира Николай Кокинов, адвокат и бивш градски прокурор на София. Според него на задържаните са били наложени твърде тежки мерки за неотклонение на на фона на липсата на доказателства. 

„Тези хора са невиновни, защото в конкретния случай никой не е доказал противното", каза той. 

Четирима души - с обвинение заради отвличането на Адриан Златков

"В такива обстоятелства, когато случайно се докоснеш до някаква нишка, ти трябва да я докоснеш, а не да я режеш", изтъкна той. 

"Очевидно има пропуски в разследването, след като съдът пусна на свобода задържаните. Моето лично мнение е, че вземането на мярка по отношение на тези хора е прибързано", смята Димитър Марковски, адвокат на потърпевшия Адриан Златков. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.