Той е достъпен едва за 5% от потребителите на социалната мрежа в САЩ

Facebook изпробва нов бутон, който изразява неодобрение и отрицателен вот - "downvote". Той е бил достъпен за едва 5% от потребителите на социалната мрежа в САЩ, които ползват операционната система Android.

Facebook забранява рекламирането на криптовалути

От компанията потвърдиха пред Business Insider, че експериментират с функцията. Бутонът ще помогне в преценката дали коментарите под публични публикации са неподходящи.

Въвеждат революционни промени във Facebook

Въпреки първоначалните предположения на потребителите на Twitter, че новият бутон функционира като „не харесвам”, от Facebook обясниха, че негативният вот няма да влияе върху това как се показва публикацията. От компанията добавиха, че засега нямат планове тестът да се вижда от повече хора.

Пробив във Фейсбук профила на президента (ВИДЕО) 

„Ние не изпробваме бутон „неодобрение”. Ние създаваме функция, чрез която хората да ни дадат отзиви за коментарите под публични публикации”, заяви говорител на социалната мрежа.

Някои потребители отбелязаха, че опцията „отрицателен вот” се появява под коментарите, редом до бутоните „харесвам” и „отговори”.

Новият бутон беше забелязан първо от Тейлър Лорънц от "The Daily Beast".

Според публикувани туитове, когато потребителите във Facebook гласуват с „отрицателен вот”, те могат да изберат от списък с причини защо са натиснали този бутон. Например, може да се маркира, че коментарът е „подвеждащ” или „нападателен”.

Още през 2015 година от Facebook признаха - потребителите се оплакват, че им е дадена единствено опцията "харесвам" под коментар. Създателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг още тогава анонсира, че компанията работи върху бутон „не одобрявам”.

Facebook пуска приложение срещу пропагандата и фалшивите новини

„Едно от нещата, които хората ни казват, е, че искат бутон „не харесвам”, защото не всяко съдържание е подходящо за „харесване”, казаха от Facebook. По същото време компанията въведе „реакции с емотикони”, които са алтернатива на бутона „не харесвам”. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.