Държавата отчита близо 3% увеличение на приходите от акцизи върху тютюн

Спад на продажбата на нелегални цигари на територията на страната. Държавата отчита близо 3-процентно увеличение на приходите от акцизи върху тютюн и тютюневи изделия през 2017 г., в сравнение с предходната 2016 г.

Щетите от контрабандата на цигари - 4 млрд. лв. за 10 г.

Агенция „Митници” отчете приходи от близо 2 млрд. и 400 млн. лева. Което е 47% от общо очакваните приходи от акциз. През второто полугодие на 2017 г. приходите от акциза се увеличават с 19.5%, спрямо същия период на 2016 г.

Отчетоха излишък в държавната хазна

„Но ви уверявам, че каквото дойде като незаконна дейност, колегите това и хващат. Нашият противник - хората, които се занимават с престъпна дейност, са изключително изобретателни. Предизвикателство пред колегите е да откриват, задържат и пресичат всякакви техни нововъведения и в зародиш да затворят нохауто”, коментира Георги Костов - директор на Агенция „Митници".

ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА: Обирджии задигат чувал с цигари за минути (ВИДЕО)

„През 2010 г. имаше пик на задържаните цигари. Изключителната активност, която ние проявихме във времето с колегите от МВР и ДАНС с цел пресичане на средни и високи нива на разпространение, доведе до там, че всички тези действия в момента да се случват в условията на абсолютна нелегалност”, коментира Юлиан Мирков - зам.-директор на Агенция „Митници".

Репортер: Габриела Андреева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.