"Въоръжените ни сили сега ще бъдат още по-силни, отколкото преди", коментира американският президент

Американският президент Доналд Тръмп подписа одобрения от Конгреса закон за основните параметри на бюджета на САЩ за 2018-2019 г. и временното финансиране на правителството до 23 март, с което на практика сложи край на прекратяване функционирането на правителството. Това информира ТАСС, цитирана от БГНЕС. 

Тръмп разсекрети секретен документ, касаещ ФБР

„Току-що подписах документ. Въоръжените ни сили сега ще бъдат още по-силни, отколкото преди. Ние обичаме и се нуждаем от нашите въоръжени сили и им даваме все повече и повече. Това се случи за първи път от много време, при това става дума за работни места“, написа Тръмп в Twitter.

ЗАРАДИ ДОМАШНО НАСИЛИЕ: Секретар на Тръмп подаде оставка

На републиканците се наложи да направят отстъпки към демократите, написа още Тръмп. Това станало, за да се утвърди в новия бюджет увеличаването на финансирането на отбраната. Той нарече сложилата се ситуация досадна и призова в Конгреса да бъдат избрани повече републиканци по време на междинните избори тази година.

Депутат направи 8-часова реч пред Конгреса в САЩ

Документът, който беше подписан в нощта срещу петък, дава на законодателите още месец и половина за окончателно съгласуване на въпросите за отделяне на средства за федералните министерства и институции. Подписът на Тръмп позволява на всички държавни служители спокойно да започнат да изпълняват задълженията си.

Срокът на действие на предишната резолюция на Конгреса за временно финансиране на правителството изтече в полунощ в четвъртък срещу петък, т.е. технически федералните институции не са работили около осем часа. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.