Момичето е невредимо и вече е разпитано от полицията

Швейцарски шофьор на инкасо автомобил е предал на похитителите на дъщеря си цялото съдържание на поверения му камион, за да може отново да прегърне детето си.

Маскирани обраха 200 000 от инкасо автомобил в центъра на Плевен (ВИДЕО+СНИМКИ)

Драмата се разиграла преди дни. Двама мъже се представили за водопроводчици и отвлекли 20-годишното момиче от апартамента му във френския град Лион. Те я натикали в кола, а след това техни съучастници се обадили на баща й, който работи за швейцарска компания, която превозва пари между фирми и банки, за да искат откуп.

По това време бащата пътувал с инкасо автомобила към швейцарския град Лозана. Той веднага се отклонил от маршрута си, напуснал магистралата и се срещнал с похитителите на паркинг близо до френско-швейцарската граница, за да предаде съдържанието на камиона.

Ексклузивни кадри от обира на инкасо автомобил в София (ВИДЕО)

Когато пристигнал на паркинга, там вече го чакали няколко въоръжени и маскирани мъже. Те взели цялото съдържание на инкасо автомобила и избягали с тъмен джип, съобщава БГНЕС.

Френски полицейски източник съобщи пред АФП, че в инкасо автомобила имало  "между 20 и 30 милиона швейцарски франка” т.е. между 17 и 26 милиона евро.

Въоръжен обир на инкасо автомобил в София, има пострадали (СНИМКИ)

Дъщерята на шофьора е намерена невредима в покрайнините на Лион. Тя вече е разпитана от полицията. В разследването, което се ръководи от френската полиция, все още не са извършени арести. Швейцарската полиция заяви, че търси трима мъже с френски акцент, "може би от южната част на Франция или Северна Африка" и призова всички свидетели да се явят.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.