Очаква се той да привлече 1,5 милиона туристи

Карнавалът в Рио де Жанейро бе открит официално днес, информира ДПА, цитирана от БТА. По прогнози на местните власти той ще привлече 1,5 милиона туристи и ще донесе над 1 милиард долара приходи.

СНИМКИ ОТ НАЧАЛОТО НА ТЪРЖЕСТВАТА ВИЖТЕ ТУК

По традиция началото на празника бе отбелязано с връчването от кмета на Рио де Жанейро Марсело Кривела на украсения с блестящи камъни символичен ключ на града на крал Момо - домакина на карнавала. Всяка година специално жури избира висок и дебел мъж, който да е в ролята на крал Момо. Карнавалът има и своя кралица, която ще е придружена от принцеси. Те се определят също чрез гласуване. 

Красиви маски, костюми и ангелски полет на старта на карнавала във Венеция (СНИМКИ)

Централното събитие на карнавала в Рио де Жанейро е конкурсът-парад на школите по самба на самбадрома "Маркиз де Сапукаи". Дванадесет школи по самба ежегодно се борят за званието победител в надпреварата. Улични шествия, свързани с карнавала, започнаха преди няколко седмици.

Очаква се по време на карнавала също да има кампания срещу сексуалните посегателства над жените. Феминистки групи ще раздават хиляди временни татуировки, на които пише: "Не, означава не!". 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.