Служители и собственици на пунктове вече няма да могат да проверяват колите си на работното си място

Шумомери във всички пунктове за технически прегледи и по-сериозни изисквания за служителите в тях – това са мерките, с които транспортното министерство ще затяга контрола върху прегледите и изискванията за състоянието на автомобилите.

ГАЗОВИ БУТИЛКИ: Хиляди коли с нелегални уредби (ВИДЕО)

Част от готвените промени вече са залегнали в нова проектонаредба. Други все още се подготвят. Сред тях са и идеите измервателните уреди да бъдат свързани със системата ДАИ; във всеки стикер за преглед да бъдат вградени специални чипове с данните на автомобила и тези от техническия преглед.

В момента в пунктовете за технически прегледи нямат уреди, които да мерят колко е шумно превозното средство. До пет години обаче те ще бъдат задължителни.

ИЗМАМА: Камиони минават фиктивни технически прегледи

Най-вероятно прегледът ще става по-скъп, смятат от СБА. Една от причините – според готвените промени се завишават и изискванията за служителите в пунктовете и те ще трябва да минават обучение на всеки две години.

И още - хора, които имат или работят в пунктове за технически прегледи, вече няма да могат да проверяват собствените си автомобили на въпросните места.

Още по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.