В понеделник беше намалена и паричната му гаранция

Окончателно кметът на Септември остава на поста си. Апелативният спецсъд остави без уважение искането за отстраняване от длъжност на Марин Рачев.

Според съда договорите, за които той е разследван, са сключени от заместник-кмета на общината, а Рачев не е извършвал плащания по нито един от тях. Освен това според магистратите не може да му бъде ограничено основното право на труд само въз основа на твърдения за нарушения.

Намалиха наполовина паричната гаранция на кмета на Септември

 Кметът е обвинен в сключване на неизгодна сделка и умишлена безстопанственост. Първоначалната наложена гаранция на Рачев беше 250 000 лева, но беше намалена на 130 000.

Преди седмица съдът го отстрани с мотива, че може да повлияе на разследването, ако остане на работа. В съда беше подкрепен от поддръжници.

Отстраниха от длъжност кмета на Септември (ВИДЕО)

„В общината няма да ходя, с изключение на моментите, в които официално бъда поканен от ресорния министър за подписване на съответните документи за това, което споменах преди заседанието, че се притеснявам да не бъде опорочена тази процедура за предоставянето на концесия на минерално находище Варвара, под стопанисването на община Септември, за да може това находище да се реализира, така както е планирано - за развитието на туризма, отопляването на детските градини, училищата”, заяви Марин Рачев.

„Ние сме си го избрали, не е назначен, следователно тук сме да го подкрепим в тежкия момент. Това всичко е скалъпено, само и само да не си гледа работата той. Заради това искат да го оклеветят”, заяви Венцислав Михайлов, жител на село Ветрен дол.

„Всички са от общината, със собствени коли, да го подкрепим. Някои, които нямат възможност да дойдат, те са пред общината”, заяви Георги Пенев, жител на село Варвара.

Арнаудова: Кметът на Септември сключвал сделки с фирми, негова собственост

Припомняме, че в понеделник спецсъдът намали паричната гаранция на кмета от 250 000 лева на 130 000 лева. Той беше арестуван при акция в града, а впоследствие му бяха повдигнати и обвинения.

Прокуратурата обвини Рачев за неизгодна сделка и умишлена безстопанственост. Обвинението поиска той да бъде отстранен от длъжност, за да не повлияе на свидетели.

Жители на Септември ще събират пари за гаранцията на кмета Марин Рачев

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.