Вълнение на Острова предизвикаха пет неща около бъдещата булка

Предстоящата кралска сватба отново е във фокуса на обективите. От двореца Кенсингтън разкриха нови детайли около големия ден на принц Хари и Меган Маркъл - 19 май. Те ще се венчаят в параклиса "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор. На церемонията се очаква да присъстват близо 800 гости - двойно по-малко от тези на сватбата на Уилям и Кейт. Изборът на датата пък предизвика сериозни вълнения.

Меган Маркъл - в шотландско каре в Единбург (ВИДЕО+СНИМКИ)

В последните години сватбеният марш често се чува в британските кралски среди. 2011-а беше годината на Уилям и Кейт. 2017-а пък премина под знака на Пипа Мидълтън и нейния съпруг Джеймс Матюс. Година по-късно настъпва моментът на принц Хари и бъдещата му съпруга Меган Маркъл.

Журналистът Магдалена Гигова следи отблизо всичко около британското кралско семейство.

„Тази сватба чупи абсолютно всички клишета – от вида на булката, до букета, който си е избрала”, коментира тя.

СЛЕД ВЕНЧАВКАТА: Принц Хари и Меган Маркъл ще обиколят Уиндзор с карета

Още при обявяването на годежа вълнение на Острова предизвикаха пет неща около бъдещата булка. Меган Маркъл е разведена католичка, актриса, в чиито вени тече не синя, а афроамериканска кръв.

„Тя показва характер, отказва да съобразява с всякакви канони, които смята, че са прекалено остарели. Например – букетът на булката от векове е винаги бели орхидеи. Тя обаче си е избрала разноцветни божури, защото божурите са любимият й цвят”, каза още Магдалена Гигова.

Годежните снимки на Принц Хари и Меган Маркъл

Особен интерес буди и изборът на рокля. Ако Меган Маркъл има същия вкус като този на героинята си от сериала „Костюмари”, то сигурно би заложила на подобен модел. В британските медии обаче се появиха скици, дело на израелската дизайнерка Инбал Дрор с послание „На Мегън Маркъл – с любов”. И ако изборът на рокля все още е загадка, то датата на сватбата е съвсем ясна.

„Никой от кралското семейство не се е женил през май – смята се, че е лоша поличба, ако се ожениш през този месец. Същевременно 19 май се смята за много лош ден, защото преди няколко века тогава са екзекутирали Ана Болейн”, коментира още Гигова.

Как британският принц Хари и годеницата му нарушават кралския протокол

Изборът на дата за сватбата хвърли в смут и футболните фенове, защото точно на 19 май ще се играе финалът на футболното първенство на Англия, а по традиция купата се връчва от принц Уилям. На къс пас по този въпрос принцът беше хванат от бившия капитан на Англия и „Манчестър Юнайтед” Рио Фърдиданд.

Месеци преди церемонията вече се правят догадки кой ще влезе в списъка с гостите. Сред поканените могат да бъдат Барак Обама и Доналд Тръмп, канадският премиер Джъстин Трюдо, както и Елтън Джон. Най-сериозни спекулации обаче предизвиква появата на една височайша гостенка.

Принц Хари и Меган - с първа съвместна изява след годежа

„Букмейкърите съвсем скоро затвориха залагането ще присъства ли Елизабет Втора на тази сватба или не, защото булката е разведена и поради тази причина не е присъствала на сватбата на принц Чарлз”, разказа журналистът.

Ще излязат ли верни залозите - засега знае само кралицата. А ние ще разберем на 19 май.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.