В продължение на месеци властите следили брат му

В Перу заловиха затворник, който се престорил на брата си близнак, за да избяга от затвор с висока степен на сигурност преди една година, съобщиха силите на реда, цитирани от БГНЕС.

БЕГЪЛЦИ ОТ ПРАВОСЪДИЕ: Над 1100 осъдени на затвор се крият (ВИДЕО)

28-годишният Александър Делгадо е задържан в жилище, в което се укривал, след като в продължение на месеци разузнавателните служби следили брат му и останалите членове на семейството му. След задържането са му били направени необходимите тестове, за да се установи самоличността му със сигурност.

500 престъпници на свобода: Властите в издирване на бегълците

Александър Делгадо, който е влязъл в затвора през 2015 г. с 16-годишна присъда за изнасилване и грабеж, успява да избяга на 10 януари 2017 г. от строго охраняван затвор близо до столицата Лима. Същия ден той има посещение от брат си близнак. Смята се, че той го е упоил и е взел документите му и дрехите, след което спокойно излязъл от затвора през главния вход. Известно време братът близнак бил заподозрян в съучастие, но след разпитите, той е пуснат на свобода порази липса на доказателства, че е замесен.

Полицаи и затворник в опасна гонка в Старозагорско

Министерството на вътрешните работи бе обявило награда от 6 200 долара за всяка информация, която доведе до ареста на Делгадо. Той е първият избягал от затвора Ancon I за 12-те години откакто съществува.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.