От декларацията им става ясно, че червеният политик е автор на декларацията, в която Народният съд е наречен "необходимо и неизбежно правосъдие"

ПГ на ГЕРБ призовава Валери Жаблянов да понесе политическа отговорност, като подаде оставка от поста зам.-председател на Народното събрание. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в декларация от името на ПГ, предаде БГНЕС.

Бойчев: Мнението на Жаблянов за народния съд не е позиция на БСП

"Ако исканата оставка не бъде подадена в рамките на работния ден, още утре в 9:00 часа народните представители от ГЕРБ ще започнем събиране на подписи за официално искане на оставката му като зам.-председател на парламента. От изявление на представители на ПГ на БСП стана ясно, че зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов е автор на скандалната фраза, поместена в официална позиция на БСП, според която Народният съд е „необходимо и неизбежно правосъдие“, каза Биков.

Необходим ли е бил Народният съд от 1945 г.?

Той заяви, че ГЕРБ приветства решението на ръководството на БСП да оттегли тази оскърбителна за целия български народ теза от официалния си документ.

Почитаме паметта на жертвите на комунистическия режим

„Валери Жаблянов не за първи път коментира по циничен начин събития, които са нанесли тежки рани върху голяма част от българското общество. Само преди две седмици той се опита да осуети отдаването на почит с едноминутно мълчание към жертвите на тоталитарния режим“, коментира Тома Биков. Според него поведението на Валери Жаблянов е неприемливо и несъвместимо с поста зам.-председател на Народното събрание. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.