Учени изчислиха „идеалния годишен доход”

Парите наистина купуват щастие, а „идеалният годишен доход" за добър живот е максимум 95 хиляди щатски долара. Това изчислиха американски учени, но предупредиха, че всяка сума над тази прави човек нещастен, предадоха в. "Дейли мейл" и БТА.

Къде живеят най-щастливите хора?

Екипът от университета "Пардю" в САЩ откри, че годишен доход в интервала 60-54 хиляди щатски долара осигурява емоционално благоденствие. Максимумът, който хората трябва да печелят, за да са доволни от живота, е 95 хиляди долара за година. Ако изкарват повече пари, те може да се фокусират изцяло върху материалните придобивки и да бъдат нещастни. Сумата все пак варира в различните места по света, като в по-богатите райони е по-висока.

Необвързаните жени са по-щастливи от самотните мъже

Изследователите използваха данни от световно проучване на "Галъп", в което са участвали над 1,7 милиона души от 164 държави. Екипът откри, че има оптимална стойност на доходите, която прави човека щастлив.

"Може би е изненадващо, тъй като това, което виждаме по телевизора и ни казват от рекламите е, че няма таван, що се отнася до цената на щастието. Оказва се, че има такъв", каза Андрю Джеб, ръководител на изследването и докторант в университета.

Репортер: Габриела Андреева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.