Задържани са трима мъже и жена

Полицията е разкрила лаборатория за производство на синтетични наркотици в частен имот в габровското село Чукили. Задържани са трима мъже и жена. Това съобщиха от ОД на МВР, цитирани от БТА.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

На 12 февруари служители от сектора за противодействие на криминалната престъпност заловили трима 30-годишни мъже от Габрово непосредствено след като те били произвели синтетични наркотични вещества в частния имот. Мъжете били задържани, докато напускали имота с кола. У тях били намерени и иззети общо 189 грама метамфетамин.

Водачът на автомобила имал положителна проба за употреба на метамфетамин. При претърсване на имота криминалистите намерили и иззели прекурсори, туби с химически вещества, необходими за производството на синтетични наркотични вещества, колби, нивомери, помпи, термометри, защитни маски и облекла.

СПЕЦАКЦИЯ: Барети атакуваха няколко адреса в София и Бургас

По-късно полицаите установили, че единият от мъжете и 25-годишна жена от Габрово държат наркотици в жилището на жената. Там били намерени и иззети близо 4 килограма метамфетамин и 187 грама марихуана.

Работата по изясняване и документиране на случая продължава под наблюдение на Окръжната прокуратура.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.