Според Георги Харизанов около личността на началника на кабинета на Радев има някаква мистерия

В президентството има някакъв оголен нерв и неговият край води извън границите на страната”. Това каза в ефира на „Здравей, България” политическият анализатор Георги Харизанов.

Взаимни обвинения между премиер и президент (ОБЗОР)

Според него въпросният „нерв” явно е свързан и с началника на кабинета на държавния глава – Иво Христов. Около личността му има някаква мистерия, след като една реплика по негов адрес, изречена от премиера Бойко Борисов, предизвика „истински словесен порой” от страна на Румен Радев, коментира още Харизанов.

В интервю министър-председателят намекна, че в екипа си президентът има човек, който е работил за телевизия на депутата от ДПС Делян Пеевски, визирайки  Христов. Борисов го нарече „сив кардинал, който пише”.

След обвиненията между Борисов и Радев: Има ли война в държавата?

Христов веднага отговори, че премиерът или бърка, или лъже и че когато той е бил директор на въпросната телевизия, неин шеф не е бил Пеевски.

Това твърдение на министър-председателя беше глупав начин за отклоняване на удара, една реплика по посока на Луната”, коментира журналистът Мира Баджева.

Според нея конфликтът между Радев и Борисов възникна, защото и двамата са „честолюбиви и гневни мъжкари, които искат да покажат сила” и именно този психологически профил им пречи истински да се разбират.

Георги Харизанов прогнозира, че скандалите между президента и премиера ще се задълбочат.

Целия разговор по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.