Екипът на предаването е сигнализирал институциите за случая

Изчезна 86-годишен мъж, който тази събота трябваше да участва в предаването “Съдебен спор” по NOVA. Стефан Янев имаше претенции към дъщеря си Мария Янева, която не плащала режийни сметки в съсобствения им апартамент. Неговият казус беше делото, което щеше да бъде разгледано на 17 февруари.

По време на подготовката на предаването стана ясно, че Мария и съпругът й са силно религиозни и имат три дъщери – на 13, 14 и 18 години, които никога не са посещавали училище. Родителите не позволявали на момичетата да общуват с хора и ги държали заключени в една от стаите на апартамента.

Съседи на семейството заявиха, че след заснемането на репортажа на главния редактор Жоро Игнатов, дъщерята на Стефан Янев упражнила физическо насилие срещу него и се заканила, че ще го убие. Екипът на “Съдебен спор” сигнализира институциите и със съдействието на дежурен прокурор и полиция жилището бе отворено в четвъртък, 15 февруари, но вътре не бяха открити хора. Възрастният мъж продължава да е в неизвестност от 12 февруари.