Вторият Outdoor & White Water Fest с още по-богата спортна и културна програма

През уикенда на 31 март и 1 април, за втора поредна година, край бреговете на река Струма ще се проведе Outdoor & White Water Fest, с който ще бъде дадено официално началото на рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле.

ПРЕЗИДЕНТ В ЛОДКАТА: Разказват хората, които бяха с него на рафтинг (ВИДЕО)

След като близо 800 човека посетиха първото издание на събитието миналата година, през 2018-а се очаква фестивалът със свободен достъп да посрещне повече от 1200 човека с атрактивна целодневна програма, съчетаваща разнообразни спортни активности сред природата (рафтинг, колела, катерене, летене с парапланер, пейнтбол), музика на живо, DJ парти и прожекции на тематични филми.

Румен Радев на рафтинг по Струма (СНИМКИ)

Посетителите ще могат да се включат в дискусии на актуални теми с уважавани личности от света на екстремните спортове и планината, да станат част от презентации на местни поминъци и обичаи и да се отдадат на пълноценен отдих сред величествената красота на Кресненското дефиле. Сред специалните гости на фестивала ще бъде алпинистът Боян Петров.

Палатков лагер ще подслони почитателите на къмпингуването, които искат да се потопят в атмосферата на планината. Предпочитащите удобствата на дома пък ще могат да изберат да нощуват в къщи за гости в непосредствена близост в Симитли, Кресна и региона.

На рафтинг по Струма

Първото издание на Outdoor & White Water Fest през 2017 г. утвърди дългогодишната традиция в последната седмица на март пролетното пълноводие да бъде отбелязвано с DJ парти, специални гости, демонстрационни спускания и придружаващи активности. Всяка година събитието е посрещано от стотици почитатели на водните спортове в тихи и бързи води, нетърпеливи да се отдадат на страстта си и да го отпразнуват с приятели.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.