Районната прокуратура започна досъдебно производство за изгорелия приют на "Animal Hope"

Районната прокуратура във Варна започна досъдебно производство за палеж на кучкарник в имот, стопанисван от организацията "Animal Hope". Сигнал за пожара е подаден на 21 февруари около 22.00 часа. Палежът е на навес с кучешки колиби в местността "Боровец" край морската столица. 

Извършват се процесуално-следствени действия за установяване на извършителя на престъплението. Назначени са пожаро-техническа и ветеринарномедицинска експертиза, тъй като има пострадали животни, информират от прокуратурата.

От "Animal Hope" смятат, че палежът е умишлен. По думите на организацията има задържан.

"Заподозреният месеци наред упражнява физически и психически тормоз над нас. Срещу него имаме подадени повече от 10 жалби в полицията и прокуратурата. Вече дори не се надяваме, че този НЕчовек най-после ще получи наказание", пишат от организацията на страницата си във Facebook.

Те публикуваха и шокиращи снимки в социалната мрежа, на които се виждат щетите на постройката и пострадалите животни.

"Гледката е ужасяваща, но сме длъжни да я споделим в опит да обясним защо не можем да поемем още животни, особено в момента”, поясняват от „Animal Hope”.

По думите им две от кучетата са загинали живи в агония, докато се опитват да се скрият от огъня. Други две животни са обгорели до неузнаваемост и се борят за живота си във ветеринарна клиника. Ако оцелеят, ще останат с трайни увреждания.

От организацията търсят приемни домове на останалите кучета, които са оцелели. Имат нужда и от финансова помощ за лечението на двете най-пострадали животни, както и от помощ за разчистването на отломките след пожара и възстановяване на разрушените къщички, огради и мрежи.

Ако имате желанието да помогнете на „Animal Hope” и пострадалите кучета, можете да го направите, като дарите средства.

„Всяка помощ е важна, без значение колко е малка тя”, допълват от организацията.

Ето и данните на дарителската сметка:

First Investment Bank - Bulgaria
BIC: FINVBGSF
IBAN: BG56 FINV 9150 1215 7665 63
PayPal: animalhope.varna@gmail.com

Можете да помогнете и като изпратите SMS на 17 777 с текст DMS ANIMAL.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.