Преди дни мъжът се барикадира в дома си и стреля по полицаи

Бившият легионер Иван Пачелиев остава в ареста. Това реши Районният съд в Тополовград. Преди дни мъжът от село Орешник се барикадира в дома си и стреля по полицаи.

Втори ден продължават огледите в дома на барикадиралия се легионер

Според магистратите той може да извърши ново престъпление, а повдигнатите му обвинения са за достатъчно тежки престъпления.

В съдебната зала стана ясно, че по време на ареста Иван Пачелиев е със счупена ръка, която има нужда да бъде лекувана от специалисти. От съда обясниха, че няма проблем това да се случи по време на задържането под стража.

Второ обвинение за барикадиралия се легионер?

Срещу Пачелиев са повдигнати две обвинения – за възпрепятстване органите на реда, което предвижда наказание до 6 години затвор, а второто за притежание на взривни вещества и боеприпаси без надлежните разрешителни, за което наказанието е от 2 до 8 години лишаване от свобода.

Експерт за екшъна в Орешник: Какво ще правим, ако в 10 села стане същото?

В съдебната зала Иван Пачелиев заяви, че има разрешителни за оръжията си. Адвокатът му каза, че на по-късен етап те ще бъдат представени. Разрешителните са от Франция. Пред журналисти Пачелиев не отговори на въпроси.

Мъж се барикадира в дома си и стреля по полицаи в Хасковско (ВИДЕО)

Решението на Районния съд в Тополовград може да бъде обжалвано в тридневен срок, а адвокатът му заяви, че това ще се случи. Заседанието в Окръжния съд в Ямбол ще бъде на 28 февруари.

Репортер: Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.