Актьорът направи своеобразна житейска равносметка по повод 60-ия си рожден ден в “Събуди се”

“Героят ми в новия български филм “Привличане” е важен за сюжета на лентата. Той е учител, основател на това училище. Доайенът и основоположникът, който е пазител на ценностите и морален стожер, към когото главната героиня, в чиято роля е Яна Маринова, се обръща за верни напътствия, когато нещата се объркват”, разказа Владо Пенев в “Събуди се”.

Новата българска кино творба е вече в родните кина благодарение на “Лента”. "Привличане" е шестият за по-малко от година и половина български филм, който се реализира с подкрепата на NOVA. В главните роли на новата българска лента зрителите ще видят Башар Рахал, Яна Маринова, Луиза Григорова, Койна Русева, Владо Пенев, Радина Боршош и Живко Симеонов. Продуценти са Башар Рахал и Яна Маринова, а режисьор е Мартин Макариев. Сценарият е дело на Яна Маринова, Борислав Захариев и Георги Ангелов.

“Една от мечите ми, като бях млад, е да съм учител. Имах усещане, че мога да съветвам и да давам напътствия. После се отказах. На няколко пъти съм опитвал да бъда преподавател по актьорско майсторство в НБУ и в НАТФИЗ, но разбрах, че е трудно, защото не мога да върша и чисто актьорската си работа и да преподавам. Гледам на преподаването много сериозно и не искам да нося 200 дини под една мишница”, разкри актьорът.

“Мисля, че има проблем с ценностната система у нас, който е основополагащ. Смятам, че ценностната ни система е безвъзвратно загубена. Не е възможно да придаваме стойност на неща, които са съвършено безстойностни. Мисля, че  трябва да се върнем към простите неща – към семейството и доброто домашно възпитание”, коментира актьорът по повод на последните случаи с насилие над деца в училища и детски градини.

“Аз  стоя зад своите избори. Не всичките ми избори са правилни. Няма как всичките да бъдат правилни, но аз стоя зад своите решения. Твърдя, че дори когато това са грешни избори, това са уроци, от които аз мога да взема положителното и да продължа нататък. Защото съм позитивен човек и искам да ми се случват хубавите неща, а за да ми се случват трябва да ги предизвиквам и да им давам шанс. Винаги съм слагал настрана битовите неща, за да ми се случат изключителните, които съм искал.”, разказа Владо Пенев, правейки своеобразна равносметка на прага на своята 60-а годишнина.

“Избирам роли в театъра, които са ми интересни и през които мога да кажа нещо мое”, разкри актьорът.

Какво още разказа Владо Пенев за своя личен и професионален живот, гледайте в интервюто на Лора Крумова в “Събуди се”.

Не пропускайте да видите неговото изпълнение в най-новия български филм “Привличане”, който вече е в родните кина.