В района на село Слънчево е станала верижна катастрофа с повече от 10 коли

Снегът и силният вятър затвориха части от магистралите „Хемус” и „Тракия”.

На „Хемус” затворен за движение беше участъкът между Шумен и Варна и в двете посоки, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Малко по-късно беше възстановено движението по участъка от пътен възел Слънчево до Варна.

Затворени пътища, села без ток и празни класни стаи (ВИДЕО)

Причините за временното ограничение са обилният снеговалеж, силният вятър и снегонавяванията.

В района на село Слънчево пък е станала верижна катастрофа с повече от 10 коли. При инцидента няма жертви и сериозно пострадали. 

Затворена за движение е и част от магистрала "Тракия" - между Ямбол и Бургас, и в двете посоки.

Обходният маршрут за МПС до 12 т по направление Ямбол - Бургас е път I-6 Петолъчката – Карнобат – Айтос – Бургас и обратно. Обходният маршрут за МПС над 12 т по направление Ямбол - Бургас е по път I-7 Ямбол – Елхово и по път II-79 Елхово – Болярово – Средец – Бургас, съобщиха отАПИ.

Обходният маршрут за МПС до 12 т по направление Ямбол - Бургас е път I-6 Петолъчката – Карнобат – Айтос – Бургас и обратно.

Обходният маршрут за МПС над 12 т по направление Ямбол - Бургас е по път I-7 Ямбол – Елхово и по път II-79 Елхово – Болярово – Средец – Бургас.

Днес военнослужащи са се включили в помощни акции в различни места на страната за доставяне на хранителни продукти и оказване на помощ на хора в затруднение, предаде БГНЕС. От МО съобщават, че до 17:00 часа днес военнослужещите от състава на 55-и инженерен полк - Белене са оказвали съдействие на хората от селата Лозица, Любеново и Въбел, община Никопол, в усложнената зимна обстановка. Достъпът до населените места беше прекъснат поради обилния снеговалеж и навявания. Под ръководството на капитан Йордан Йорданов военнослужещите разчистваха пътни участъци от с. Лозица до град Никопол и доставяха стоки от първа необходимост и лекарства на хората от село Любеново. Изтеглен беше снегорин, затънал в дълбоките преспи в близост до селото. 

Още по темата гледайте във видеото.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Изпращайте кадри на зимната обстановка от мястото, на което живеете, в рубриката ни "Моята новина".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.