Месечната сума на валежите ще бъде над нормата

Най-ниските температури през март ще бъдат между минус 15° и минус 10°, на места - до минус 20°, а най-високите – между 19° и 24°.

Прогноза за времето (01.03.2018 - сутрешна)

През първото десетдневие от месеца валежите ще са често явления и има условия за значителни количества. През повечето дни ще превалява предимно дъжд, а в периода 2-4-и март в Западна и Северна България ще превали и сняг. Ще има условия и за поледици.

През първите дни от десетдневието, въпреки че ще се повишат, температурите ще бъдат под нормите, а през втората половина от десетдневието ще се затопли още и стойностите ще са близки до обичайните.

Жълт код заради ниските температури в цялата страна

И през второто и третото десетдневие времето ще остане променливо, с превалявания. Температурите ще бъдат близки до обичайните, като ще се понижават след преминаването на атмосферните смущения, при което дъждът в Северна и Западна България ще преминава в сняг. Най-голяма вероятност за валежи има около 13-и, 15-и, 18-и, 23-и, 25-и, 28-и и 31-ви март.

Честита Баба Марта!

Средната месечна температура за месеца се очаква да бъде около нормата, която в Северна България и високите полета е между 5° и 7°, по Черноморието и в Южна България – между 6 и 9°, а в планините – между минус 8 и минус 2°.

Студът в Европа взе 47 жертви

Месечната сума на валежите ще бъде над нормата, която в равнините е между 40 и 60 л/кв. м, в планините – между 60 и 90 л/кв. м.

Началото на астрономическата пролет е на 20 март в 18:15 часа.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Изпращайте кадри на зимната обстановка от мястото, на което живеете, в рубриката ни "Моята новина".  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.