Това съобщи еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел

"На срещата на върха ЕС - Западни Балкани на 17 май в София ще бъде представен план за намаляване на цените на роуминга в Западните Балкани". Това съобщи в Брюксел еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел.

Тя добави, че след проведените разговори както с мобилни оператори, така и с представители на правителствата, тече оценка на събраните данни. Резултатът ще бъде обявен в София.

Правителството одобри по-евтиния роуминг със Сърбия

"Ние трябва да покажем на хората от тези страни, че те не са забравени от Европейския съюз и въпреки, че страните не са част от Европейския съюз, по определени теми те вече да се присъединят към него - например образование, инфраструктура, разбира се - и роуминга", коментира Андрей Ковачев, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ. 

По думите му е абсолютно неприемливо роуминг цените в страните от Западните Балкани да са такива, каквито са в Австралия или Индонезия.

ДОГОВОРЕНО: Падат цените на роуминга между България и Македония

"Това е нещо, което Европейската комисия е започнала, ще представи напредъка по този въпрос и се надявам наистина да можем да представим и на гражданите от Западните Балкани, но и на гражданите на ЕС, които пътуват за тези страни, че съюзът е направил нещо за намаляване на цените още преди присъединяването на тези държави", добави евродепутатът Андрей Ковачев. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.