На номер 0800 900 18 ЛГБТИ хора и техните семействата могат да намерят специализирана помощ

В продължение на работата на “Сингъл степ“ за предоставяне на цялостни услуги в подкрепа на млади ЛГБТИ хора и техните близки, днес стартира и телефонна линия. На нея могат да потърсят информация, съвет и помощ както ЛГБТИ хора, така и техните родители и семейство.

Целта на телефонната линия, както и на онлайн чата, е да помага на младежите да се справят с тежки социални ситуации вследствие на тяхната различна сексуална ориентация или полова идентичност: от трудно социализиране в училище, до неразбиране и отхвърляне вкъщи или усещане за самота и изолация изобщо в живота им. “Вярваме, че родителите на ЛГБТИ тийнейджъри се нуждаят най-вече от информация и разбиране, за да могат те от своя страна да приемат децата си и да им предложат подкрепата, от която децата им се нуждаят“, споделят финалистите в ПРОМЯНАТА 2017/2018 - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България

Телефонната линия 0800 900 18 ще бъде обслужвана от обучени доброволци, с опит в предоставянето на подкрепа на онлайн чата на “Сингъл степ“. От стартирането на чата в края на октомври 2017, доброволците на организацията са обслужили близо 300 души и от организацията вярват, че този допълнителен канал за комуникация ще улесни още повече достъпността до техните услуги.

Обаждането е безплатно и анонимно, а линията първоначално ще работи всяка сряда от 17.00 до 20.00 ч.

“Сингъл Степ“ е единствената ЛГБТИ организация в България, която е лицензирана да предоставя социални услуги за младежи и подрастващи от Държавната агенция за закрила на детето, както и от Агенцията за социално подпомагане.