Архитектът посети София за 24 часа

Международното летище в Шенжен, Националния архив на Франция и Кулата на Армани в Токио. Кой се крие зад стъклените фасади с екстравагантни форми познати в цял свят? Как се става любимец на Армани и Ферари? Световноизвестният италиански архитект Масимилиано Фуксас застава пред камерата на "Събуди се".

ЗА ПЪРВИ ПЪТ: Индийски архитект спечели наградата "Прицкер"

Той е човекът покрил летището в Шенжен - едно от най-големите в света, изцяло със стъкло и метал. Той е човекът, който събира дъждовна вода за повторна употреба от покрива на търговския център във Франкфурт. Той е човекът преврнал бутиците на Армани в Ню Йорк и Токио в архитектурни шедьоври. Той е Масимилиано Фуксас. И посети София за 24 часа.

Казват, че Дяволът носи Пради, а понякога и Армани. Как тогава смееш да работиш с Армани. Били приятели и затова, обяснява ни италианският архитектурен гении. И добавя, че би работил с всеки, който като Джорджо Армани знае какво иска.

Любимият архитект на Армани пристигна в София

Националния архив на Франция, Музикалната зала в грузинската столица, Централата на Ферари, Полинтехническия музей в Москва са малка част от всичко произлезло от ръката на Фуксас. Овалните форми и стъклени фасади са неговата запазена марка. Екстравагантни отвън - същите и отвътре. Сградите му си приличат единствено по това.

Българската столица архитектът разгледа добре. Имало проблеми, но имало и решения.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.