Досегашният първи дипломат на САЩ даде кратко изявление в препълнената с журналисти зала

Американският държавен секретар Рекс Тилърсон, който беше уволнен от президента Доналд Тръмп, каза, че след края на днешния работен ден делегира всичките си отговорности на заместника си Джон Съливан и ще напусне поста си на 31 март, предаде БТА.

Тръмп уволни държавния секретар Рекс Тилърсън

„Най-важното е да се гарантира организиран и плавен преход във време, когато страната продължава да се сблъсква със значителни политически изпитания и предизвикателства за националната сигурност", каза Тилърсън пред репортери в препълнената зала за брифинги на Държавния департамент.

Тилърсън отбеляза, че натискът на международната общност върху Северна Корея е бил по-ползотворен от очакваното, посочва Франс прес. В краткото си изявление той назова няколко постижения, започвайки със Северна Корея.

„Работейки със съюзниците ни, ние надхвърлихме очаквания на почти цял свят с кампанията за натиск върху Пхенян", каза той.

Досегашният първи дипломат заяви, че предстои още много работа, за да се отговори на „обезпокоителните" действия на Русия. В прощалната си реч Тилърсън каза, че руското правителство трябва много внимателно да прецени как действията му да служат най-добре на интересите на руския народ и света в по-широк план.

„Движението по сегашната им траектория вероятно ще доведе до по-голяма изолация, което не е в интерес на никого”, отбеляза той, цитиран от ДПА.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.