От прокуратурата протестират съдебното решение пред Апелативния съд

Софийският градски съд призна за виновен Мирослав М. – началник отдел в Специализирана дирекция „Финансова сигурност“ на ДАНС, разгласявал държавна тайна. Мъжът получи условна присъда от три години.

Самолетните полети - под контрола на ДАНС

Обвинението срещу служителя на контраразузнаването е за това, че разгласил информация от 11 класифицирани документа с държавна тайна. От престъплението са настъпили особено тежки последици за сигурността на държавата. Обвиненият дал документите на човек, което няма право на достъп до класифицирана информация.

Обвиниха двама бивши кметове на Перник в престъпления по служба

От съда смятат, че няма особено тежки последици за държавната сигурност, поради което оправдаха Мирослав М. по едно от обвиненията.

Прокуратурата разследва строежа на оградата по границата

От прокуратурата протестират решението пред Апелативен съд – София. Те настояват, че престъплението е довело до тежки последици за държавата, тъй като информацията разкрива данни за действия против икономическата сигурност, както и интереса на ДАНС към определени лица.

Осъденият бивш шеф на НРС: Притеснявам се за сигурността си

Информацията, която служителят на ДАНС разпространил, разкривала използваните от службата оперативни методи. Освен това се разкривали и доброволните сътрудници на службите, което можело да доведе до застрашаване на живота им.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.