Гледайте туристическото предаване тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA

Пътешествениците от “Без багаж“ заедно с експерти по лова с хищни птици ще разкрият много от тайните на един далечен и непознат свят тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA.  В новия епизод зрителите ще се запознаят с особеностите на лова с ястреби. Дневните грабливи птици са твърде разнообразен разред. Те се срещат навсякъде по земното кълбо освен на Антарктида. 

Основни сетива при дневните грабливи птици са много силно развитото зрение и слух. Обонянието е добро само при някои групи.  Дневната потребност от храна е около 10% от масата на тялото им. Издържат продължително време на глад - до 45 дни. При наличие на достатъчно храна поемат големи количества. 

Герой на този епизод на “Без багаж“ е ястребът Викинг. При тези средни по размер дневни грабливи птици женската често е по-едра от мъжкия. Te се хранят основно с дребни птици, но понякога и с бозайници, влечуги и други животни. Гнездят най-често по дърветата.  Ястребите се срещат в различни размери и обитават най-разнообразни местности и терени, полупустинни, степни, гористи местности, планини и равнини.

Не пропускайте сафарито в туристическото предаване в неделя от 13.00 ч. по DIEMA.

Всички епизоди на туристическото предаване “Без багаж” можете да гледате в официалния му канал във Vbox7.com.