Вижте разтърсващите снимки

Снимките запечатват мигове, важни за определени хора или дори за историята. Не винаги обаче те са свързани с хубави спомени.

Ето пет кадъра, заснети секунди преди да се случи трагедия.

Тази снимка е направена на 8 юни 2014 г. от индийски студенти, които се отправили на екскурзия. Тръгнали от Шамла и не след дълго спрели да си направят селфи в живописна местност. Позирали за снимката край река. След секунди приливна вълна отнесла 24 души, включително младежите от снимката, пише dariknews.bg.

Датата е 15 август 1998 г., мястото – Ома в Северна Ирландия. Трагедията – атентат на ИРА, отнел живота на 29 души. Тази снимка е направена от фотоапарат, който е намерен под срутена сграда.

Кадърът е заснет минути преди бомбата в багажника на червения автомобил да избухне. Мъжът и детето на снимката са сред загиналите.

Групата „Бийтълс“ е любима на милиони хора от всички краища на света и днес. Феновете навярно знаят, че това е последната снимка на Джон Ленън. Направена е на 8 декември 1980 г. На нея се вижда как музикантът дава автограф на един от най-големите си фенове – Марк Дейвид Чапман.

Малко след това, Чапман убива Ленън, сяда на тротоара и чака търпеливо полицията да го арестува, четейки „Спасителят в ръжта“. Пред униформените обяснил, че искал да остане завинаги в историята като „човекът, застрелял великия Джон Ленън“.

На тази снимка случайно се оказва убиецът на филипинския политик Рейналдо Дагса. Направена е по повод честването на новата 2011 г. Дагса решил да снима съпругата, дъщеря си и майка си. Секунди по-късно той е застрелян от въоръжения мъж, който се вижда на заден план.

Убиецът е заловен, а кадърът е сред важните доказателства, които помагат той да бъде осъден на доживотен затвор.

През февруари 2013 г. фотограф решил да снима гъстия смог в голям китайски град. Настройвал фотоапарата си край мост, когато видял как мъж скача от високото съоръжение. В шока си фотографът случайно натиснал копчето за снимане. Така, без да иска, заснел второ самоубийство. Секунди след мъжа, от моста скочила и жена. Оказало се, че двамата били влюбени, които мислели своята любов за невъзможна.

Източник: dariknews.bg

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.