"Мисля, че нашето поколение допусна рокендролът да умре", на мнение е актьорът

Актьорът Калин Сърменов се качи в колата на Ива Софиянска-Божкова и Мариян Станков–Мон Дьо в рубриката „Запей, България” тази седмица.

„ЗАПЕЙ, БЪЛГАРИЯ”: Радина Боршош в колата на Ива и Мон Дьо

„Така наречената демокрация даде възможност на плявата да изплува. Нещо, което аз ненавиждам. Когато започна демократичният процес, всички тези застояли води започнаха да бълбукат и отгоре се появиха едни нелицеприятни хора. Като започна агресивната посредственост да излиза, това ми помогна да взема решение да се махна от театъра като основно занимание”, разказа Калин Сърменов.

"ЗАПЕЙ, БЪЛГАРИЯ": Александър Сано в колата на Ива и Мон Дьо (ВИДЕО)

„Отидох на улицата и започнах да се боря сам. Разбира се, платих си цената за това – разболях се и дълго време бях в болница и се лекувах. От преумора организмът ми започна да отказва”, сподели още актьорът.

"ЗАПЕЙ, БЪЛГАРИЯ": Михаела Маринова в колата на Ива и Мон Дьо (ВИДЕО)

Той призна, че предпочита киното пред театъра, защото в киното има една истинност, която в театъра е въображаема.

„Не се научихме да виждаме света около себе си, а виждаме само себе си. Това ни играе лоша шега и затова са ни ялови сценариите. Откога чакам да излезе хубава българска пиеса – няма такава”, каза още Сърменов.

„ЗАПЕЙ БЪЛГАРИЯ”: Дара Екимова в колата на Ива и Мон Дьо

Любопитен факт е, че Калин Сърменов е един от основателите на рок групата „Контрол“, както и автор на голяма част от хитовете на култовата банда от 90-те, сред които „Леле како” и „Булка”. Малко по-късно основава и групата „Чувал чувал“, в която участват същите хора от „Контрол“. Заедно те изкарват 10 години, а самият Сърменов казва, че рокът ще остане голямата му страст.

Мисля, че нашето поколение допусна рокендролът да умре и тези жанрове, срещу които скочихме след това, толкова здраво да стъпят на пътеката”, на мнение е актьорът.

Как Калин Сърменов пее хитове на "Контрол" - гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.