Какво е да си син на бивш български премиер и цар

Той казва, че е от България, че е израснал в Испания, че има германска фамилия, че живее във Великобритания, но е българин. Принц Кирил в „Говори с Ива”. Синът на Симеон Сакскобургготски  за семейството, за детството си, за пътя на своя баща към и във българската политика. И неговият поглед – от Лондон към София и България днес. Един човек, който говори рядко – в интервю на Ива Софиянска-Божкова.

Къщата за любовницата на Леополд - най-скъпата в Европа (СНИМКИ)

„За мен е чест, разбира се, да ме свързват с баща ми. Освен това си приличаме много. Даже таксиметровите шофьори биха ме разпознали. Аз искам да бъда приеман като някой, който е наследил неговото чувство за дълг и трудолюбие. С тези неща съм израснал от малък – да имам собствена професия, мое семейство, да се справям сам с отговорностите”, заяви Н.В. принц Кирил.

Той даде коментар за българското правителство: "Очевидно премиерът Бойко Борисов е умен човек, който се справя добре със ситуацията в България".

От 30 години работи в един инвестиционен фонд. Занимава се основно с испаноговорящия пазар.

Сакскобургготски: Нормално е да има съслужение между църквите на България и Македония

„Като посланик на България винаги ги насърчавам”, казва той относно това дали би препоръчал страната ни на инвеститорите.

„Когато бях дете исках да съм шофьор на камион. Виждаше ми се най-вълнуващото нещо на света. По-късно исках да бъда учен в теоретичната физика, но мечтата ми винаги е била да съм независим”, разказва принцът.

Той разказва, че първите му изкарани пари са от бране на домати.

Вижте повече за живота на принц Кирил и царското семейство във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.