Манфред Вебер постави под съмнение думите на Ердоган, че бъдещето на Анкара е в ЕС

Двамата задържани преди един месец в Турция гръцки войници са „политически затворници“, според председателят на най-голямата група в Европейския парламент – ЕНП, пише електронното издание на гръцкия вестник Protothema, цитирано от "Фокус". В интервю пред изданието, дадено на 1 април, Вебер постави под въпрос искреността на думите на турския президент Реджеп Таийп Ердоган, че вижда бъдещето на страната си в Европейския съюз.

Председателят на ЕНП призова за "категорично решение на миграционния въпрос"

Турски самолети десетки пъти нарушавали гръцкото въздушно пространство

„Не виждам нищо подобно, защото Турция отстъпва от европейските ценности и гръцките войници, които в момента са в затвор в Турция са поредното доказателство за това; Тя използва гражданите, в случая с гръцките военни и в случая с германските журналисти, като политически затворници, с цел да упражнява натиск“, настоя политикът, отговаряйки на коментарите на Ердоган, направени на срещата на върха ЕС – Турция във Варна.

ЕС може да замрази преговорите за членство с Турция

Гърция иска ЕС да упражни натиск върху Турция във Варна

Той посочи , че европейците трябва да се държат заедно и да се справят с критичната ситуация като бъдат обединени в лицето на Турция и добави, че това е позитивното послание от срещата в България. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.