Имало ли е наистина пробив в охраната на Летище София?

„Няма да могат да излязат от България избягалите затворници. Мерките, които сме взели, са доста сериозни – да се засилят граничните патрули по границите, не само по граничните контролно-пропускателни пунктове”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” главен комисар Светлан Кичиков, директор на ГД „Гранична полиция”.

И добави: „Ние сме Балканска държава, при нас са планински районите. Както е трудно за охрана, така е трудно и за преминаване. Ние сме взели всички необходими мерки. Факт е, че българо-сръбската граница беше основната, през която беше насочен т.нар. „вторичен поток”. Там също сме взели мерки. Технически сме я обезпечили, не само с камери”.

МВР: Няма втори случай на влезли през летището без проверка

Той коментира и информацията за втори случай на пътници, влезли в България през Летище София, без да бъдат проверени от гранични полицаи. Сигналът за случая се появи във Facebook. Tвърдеше се, че на 27-и март част от пътниците от закъснял полет от Амстердам не били проверени.

Пътниците от цял самолет влязоха в България без проверка

„Проверката е показала, че абсолютно всички 103 лица от полета, са преминали през граничните проверки, като самата система отчита по минути и секунди всеки един от пътниците, който преминава през този вид проверки. Това няма как да бъде скрито”, каза още главен комисар Светлан Кичиков, директор на ГД „Гранична полиция”.

На въпрос дали има нужда да се подсили охраната по границата заради наплива от мигранти, той отговори: „Мерките, които ние сме взели, са доста сериозни. Включително, възстановихме ситемата, която дълги години беше неработеща. Гарантирам ви, че нещата на зелена граница са такива, каквито трябва да бъдат. Колегите са доста мотивирани да не се допусне това, което беше преди няколко години”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.