Властта предупреди, че затворниците са много опасни

Един от избягалите във вторник затворници - Владимир Пелов - е стар познайник на полицията. 

Затворник ексклузивно за NOVA: Радо и Пелов са подготвяли бягството поне от месец

Към 12 часа на обяд в ОД на МВР - София с белезници на ръцете днес беше доведен 22-годишният Владимир Пелов, който е син на избягалия затворник. Той е задържан по подозрение в съучастничество при бягството на баща му от затвора.

Съпругата и дъщерята на Владимир Пелов са в Малта. Разследващите наблюдават и този маршрут, за да видят дали Пелов не се е отправил натам след бягството си.

САМО ПРЕД NOVA: Вътрешен човек разказа как са се сдобили с оръжие бегълците от Софийския затвор? (ВИДЕО)

„Областната дирекция е участвала в миналото в доказване и документиране на престъпни дейности, тежки престъпления, извършени от лицето и ви уверявам, че всички дейности, които са предвидени в нормативната база по издирване на такова лице, за такова деяние, и с такава обществена опасност на поведението, са предприети”, коментира Веселин Георгиев, зам.-директор на ОД на МВР-София.

„Майка му не е преминавала през нашите сведения. Човекът е хладнокръвен, комбинативен, интелигентен и трениран. Не е оказвал съпротива”, коментира Петър Грошлев от „Противодействие на криминалната престъпност” към областната дирекция на МВР-София. 

От МВР предупредиха, че избягалите престъпници са изключително опасни.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.