По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива

На четвъртия ден от бягството на двамата рецидивисти от Софийския затвор МВР разпространи снимки от последните часове на затворниците преди бягството. Опасните престъпници се издирват, а друг затворник нападна надзирател в същия затвор.

На снимките се вижда как двамата мъже чакат да получат вещите си в деня на бягството. Други изобразяват движението им в затвора. На една от снимките Колев е застанал в позиция, като държи ръцете си зад гърба. Разследващи предположиха, че в този момент той има оръжие.

ТЕХНИ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Надзирателите от години предупреждават за липсата на кадри и обучен персонал. На разпространените снимки се виждат последните минути на Владимир Пелов и Радослав Колев в затвора.

ЕКСКЛУЗИВНО: Стрелба и заплаха с граната при гонката с бегълците

Последните часове преди бягството двамата са в кухнята, където Радослав е работел заради добро поведение. Именно той държи нещо в ръка - дали е оръжието, с което стреля по-късно, никой не знае. Владимир и Радослав често получават пратки. 

„Явно пистолетът е бил боен, защото се намери в двора на затвора едно малко кратерче в асфалта, което явно е причинено от куршума”, обясни проф. Николай Проданов, зам.-министър на правосъдието.

Бащата на Владимир Пелов: Никога не съм ходил на свиждания в затвора (ВИДЕО)

Четири дни след бягството в Софийския затвор има нов инцидент - затворник удари с юмрук в лицето надзирател. Той отказа да застане пред камера. Колегите му признават, че тези инциденти са ежедневие в затворите. В Софийския затвор за 900 затворници отговарят 30 надзиратели на смяна. 

Преди месец в протест пред Правосъдното министерство и Министерския съвет надзирателите протестираха и предупредиха, че хората им са малко и ще се случат инциденти. Те обаче не бяха чути. 

Кой е Радослав Колев, който избяга от Софийския затвор?

Заради проблемите в сектора на 10 април правосъдният министър Цецка Цачева събира всички шефове на затвори в страната в София, за да се опитат заедно да начертаят мерки за решаване на проблемите

ВСИЧКО ЗА БЯГСТВОТО НА ДВАМА РЕЦИДИВИСТИ ОТ ЗАТВОРА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.