В календара на събитията в София се включват над 320 събития

Високи са оценките, които получихме за работата си през първите три месеца от европредседателството ни. Това заяви министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, предаде БГНЕС.

ЕК споделя приоритетите на българското председателство за Западните Балкани

Павлова добави, че в рамките на тези три месеца са били проведени изключително важни заседания, дебати и срещи. „На тях имахме нелеката задача в търсенето на важни, надявам се, решения, свързани с приемането на европейското законодателство, директиви, регламенти, заключения. В София, Брюксел и Страсбург бяха проведени над 1000 заседания, 22 съвета на министрите. Тази цялата поредица от заседания, от срещи беше доста интензивна в изминалите месеци, подчерта Павлова.

България получава 30 млн. лева за опазване на околната среда

В календара на събитията в София се включват над 320 събития, като 100 от тях вече са факт. Три от срещите от парламентарното измерение също приключиха. Един успех, с

който се гордеем - това са правилата за работа за Европол, както и с поредицата от законодателства и решения. В рамките на трите месеца са проведени и 64 триалога - най-голямото предизвикателство за всяко едно председателство, каза още Павлова.

ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.