Лондон заяви, че засега на Юлия и Сергей Скрипал ще бъде наложена принудителна изолация

Юлия Скрипал, която беше отровена в Великобритания миналия месец заедно със своя баща, е отказала помощ от руския консул, заявиха от британското външно министерство, цитирани от БГНЕС.

Защо Сергей Скрипал не умря?

„След като получихме предложението за подкрепа от руското посолство, Юлия беше свободна да реши дали да го приеме. Както разбрахме от нейния отговор, то е отказано“, съобщи официалният говорител на министерството.

Москва: Котката на Скрипал е на мисия във Великобритания (ВИДЕО)

Великобритания обвини Русия за атаката на 4 март, която предизвика международна дипломатическа криза.Русия категорично отрече обвинението и поиска достъп до семейство Скрипал, в качеството на руски граждани.Юлия беше изписана във вторник от болницата в Солсбъри, в която бяха лекувани двамата, а нейният баща продължава лечението си.

Юлия Скрипал е изписана от болницата и скрита на сигурно място

От Лондон заявиха, че достъпът на двойката до семейството им засега ще бъде ограничен и ще бъде наложена принудителна изолация. По време на атаката Юлия Скрипал е гостувала на баща си. Сергей Скрипал беше хвърлен в руски затвор за предаване на тайна информация на британското разузнаване през 90-те, но беше предаден на Великобритания през 2010 г. при размяна на шпиони.

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ "СКРИПАЛ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.