При акциятa са задържани петима души

Спецакция завърши с прострелян полицай и петима задържани за разпространение на дрога. В една от къщите в луковитското село Петревене тази сутрин започва полицейската операция за залавяне на наркоразпространители.

По данни на МВР, акциятa се подготвя от месец и половина. При опит да арестуват заподозрените – един от тях стреля и ранява полицай. Служителят на МВР е транспортиран до военномедицинската академия в София и в момента е в стабилно състояние.

Полицай загина, а трима бяха ранени при престрелки във Флорида (ВИДЕО)

Около 6 сутринта униформените нахлуват едновременно на няколко адреса в село Петревене.

„В 6 сутринта взеха да ни чукат на вратата и ни казаха: „Полиция, отваряйте!” Децата ми изпаднаха в паника, започнаха да плачат. При кучетата ровиха. Чак масата ми обърнаха. Под тази маса мога ли да скрия наркотици?”, възмущава се Камелия, сестра на задържания Преслав Наков.

Камелия не е сред арестуваните, но е сестра на Преслав Наков, наричан Барона - криминално проявен, за когото се предполага, че е стрелял срещу полицаите по време на ареста.

„Изстрелът е попаднал в зона, незащитена от бронежилетката. Мога да кажа, че е герой, тъй като въпреки раната, която е получил, са действали адекватно и са задържали нападателя дори без да използват оръжие”, обясни гл. комисар Младен Маринов, главен секретар на МВР.

Полицаят засега е в стабилно състояние, а от МВР рутинно ще проверяват дали е допусната грешка при провеждането на операцията.

„Нараняването не е животозастрашаващо, намира се под грижите на нашите колеги. По принцип огнестрелните наранявания са трудни за преценка колко време ще отнеме за пълно възстановяване”, коментира проф. Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА.

При акцията са задържани Преслав Наков, неговите родители, приятелката и сина му.

В селото наричат фамилията Зрънкови – по подобие на богатия клан от Видин. Според сестрата на Преслав Наков, сигналът за наркоразпространение дошъл от хора от селото, които завиждали на стандарта им.

„Това е цялата работа, брат ми и баща ми ходят с мъжа ми до Австрия, пътуват пет пъти в месеца и си изкарват достатъчно пари. Майка му гледа стари хора, има дом за стари хора и на месец прави по 8000 лева”, обясни Камелия, сестра на задържания Преслав Наков.

„Баща ми от 30 години е в Австрия. Вкарваме коли, гуми, техника, такива работи”, обяснява Николай, съпруг на Камелия.

Разследването по случая продължава.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.