Може ли това да доведе до инцидент?

„Спирането в аварийната лента се сигнализира със светлоотразителен триъгълник най-малко на 100 метра от автомобила или с включени аварийни светлини на колата”, припомни в „Здравей, България” Йонко Иванов от Асоциацията на преподавателите по авто-мото подготовка.

Припомняме, че в четвъртък 2-годишно дете и родителите му загинаха след катастрофа в аварийната лента на магистрала „Тракия”. Инцидентът стана в района на Ямбол около 2:30 през нощта. Мъж, жена и бебето им пътуват към София. Спират в аварийната лента край Ямбол и това се оказва фатално. Тримата пътували с кола под наем. И двете коли са с варненска регистрация. Шофьорът който блъска спрялата кола е около 60-годишен. Той е в шок, настанен е в Сливенската болница. Има наранявания, но няма опасност за живота му.

2-годишно дете и родителите му загинаха в катастрофа (СНИМКИ)

„Аварийната лента на скоростен път е създадена само за спиране в аварийни ситуации. Доста често в България обаче тя се използва за други нужди”, добави Йонко Иванов.

По думите му движението в аварийната лента било разрешено в Закона да движение по пътищата с промени от 2017 г., които важат в случай на техническа неизправност на автомобила или здравословен проблем на водача или някой от пасажерите.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.