Преди смъртта си Бородин писал за наемническата група "Вагнер"

Руски разследващ журналист, който пише за смъртта на наемници в Сирия, почина в болница, след като падна от апартамента си на петия етаж, съобщава БГНЕС. Максим Бородин е бил намерен, тежко ранен от съседите си в Екатеринбург и отведен в болница, където по-късно починал. Местните власти заявиха, че не е намерена самоубийствена нота, но инцидентът е малко вероятно да има наказателен характер.

Словашки министър подаде оставка заради убийството на журналист

Въпреки това негов приятел разкри, че Бородин е казал, че апартаментът е бил заобиколен от охранители един ден по-рано. Вячеслав Башков описва Бородин като "принципен и честен журналист" и каза, че Бородин се е свързал с него в пет часа сутринта на 11 април, казвайки, че има "някой с оръжие на балкона и хора с камуфлаж и маски на стълбището ".

Италианската мафия може да има пръст в убийството на словашкия журналист

По-късно Бородин е съобщил, че е сгрешил и хората, които е видял, са участвали в някакво упражнение. След като беше намерен тежко ранен срещу сградата в четвъртък, местните власти смятат, че вратата на апартамента му е заключена отвътре, което показва, че никой друг не е влязъл или не е напуснал апартамента.

Обвиниха 10 души в опит за убийство на Зиядин Села

Главният редактор на „Нови Ден“, където работил Бородин, не вярва, че смъртта му може да е случайност и каза, че няма причина той да се самоубие. През последните седмици журналистът е писал за руските наемници, известни като "групата Вагнер", които според съобщенията са били убити в Сирия на 7 февруари в конфронтация с американските сили. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.